Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Και η Περιφέρεια θέλει να πιστωθεί την επέκταση του λιμένα κρουαζιέραςlimani_peiraia3
Τον ρόλο της Περιφέρειας Αττικής στην επέκταση του νότιου προβλήματα του ΟΛΠ, που προορίζεται για τα κρουαζιερόπλοια αναδεικνύει με ανακοίνωση της η αντιπεριφέρεια Πειραιά.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η δημοσίευση της  πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων για το έργο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε. «Επέκταση επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας - νότιος προβλήτας λιμένος Πειραιώς», από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, αποδεικνύει τον κρίσιμο αναπτυξιακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 220.000.000 €, από τα οποία τα 187.000.000 €  προέρχονται από κοινοτική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 33.000.000 €  από εθνικούς πόρους.
Το έργο πρόκειται να αυξήσει τις θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και να επεκτείνει τον επιβατικό λιμένα κι έτσι θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης συνολικά της χώρας, αφού το λιμάνι του Πειραιά θα μετατραπεί σε κόμβο για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σημειώνουμε ότι με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής ήδη  εκτελούνται τα έργα «Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου για κρουαζιερόπλοια στην Ακτή Μιαούλη/Αγίου Νικολάου», προϋπολογισμού 3.998.814 € και «Διαπλάτυνση Λιμένα Αλών και δικτύου λυμάτων επιβατικού λιμένα», προϋπολογισμού 2.899.951 €  ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων για το monorail, προϋπολογισμού 120.000.000 €  καθώς και για τα έργα της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά», προϋπολογισμού 70.000.000 €».
Με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης για την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, δήλωσε:
«Η ενεργός συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στις διαδικασίες χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου επέκτασης του επιβατικού προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πεδίο της Ανάπτυξης.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο Γιάννης Σγουρός που υιοθέτησε άμεσα τα αιτήματά μας, επιλέξαμε να διαθέσουμε στοχευμένα μεγάλο μέρος από τις χρηματοδοτήσεις του ΠΕΠ Αττικής σε αναπτυξιακά έργα τα οποία αφορούν στο λιμάνι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Δικαιώνοντας τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα η Περιφέρεια Αττικής, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα που θα αποτελέσουν όχημα οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Καθορίζει η ίδια το ρόλο της και οι επιλογές της είναι ανεξάρτητες από τις επιλογές, αλλά και τις τυχόν δυσλειτουργίες και τις αγκυλώσεις της κεντρικής διοίκησης που είχαν τελματώσει την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.
Στον Πειραιά πλέον δρομολογούνται και εκτελούνται έργα με εξασφαλισμένους πόρους που αλλάζουν την πορεία του πρώτου λιμανιού της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής η οποία επί σειρά  ετών   βίωνε και βιώνει μια φθίνουσα πορεία.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει ως άμεση προτεραιότητα την ανάπτυξη και την κάνει πράξη εκμεταλλευόμενη όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα».


portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com