Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Οι εξαγγελίες του ΟΛΠ δεν υλοποιούνται

«Απών» είναι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργοδοτικών Ενώσεων Επιχειρήσεων Ναυπήγησης και Επισκευής Πλοίων Πειραιά.

Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, τα τελευταία χρόνια οι επιχειρηματίες της Ζώνης από 680 έχουν μειωθεί σε 450, και προσθέτει ότι ο ΟΛΠ δεν έχει προσφέρει στον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποδομών στη Ν/Ζώνη, υποχρεώσεις που όπως τονίζει απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό κράτος, στην οποία ο ΟΛΠ είναι φορέας διαχείρισης.

Οι ναυπηγοεπισκευαστές σημειώνουν ότι έχουν εξαγγελθεί αμέτρητες φορές διάφορα μέτρα, όπως η δημιουργία νέων υποδομών για τη σωστή λειτουργία της ΝΕΖ. Εχει γίνει λόγος για την κατασκευή δεξαμενών, ντόκων, για εγκατάσταση παροχών νερού, ρεύματος και αέρα, καθώς και για την ίδρυση θυγατρικής του ΟΛΠ εταιρείας η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση της Ζώνης. «Εταιρεία που δεν λειτούργησε ποτέ, παρόλο που επανειλημμένες φορές, συμφωνήσαμε να συμμετέχουμε όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο με το 49%», σημειώνει η Ομοσπονδία.

«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία για σύσταση κοινοπραξίας των επιχειρήσεων της ζώνης με σκοπό τη συμμετοχή στη ΝΑΥΣΟΛΠ, θυγατρική εταιρεία του ΟΛΠ, που θα αναλάβει την οργάνωση, ανάπτυξη και διαχείριση κάθε ζητήματος σχετικού με την αξιοποίηση και αναβάθμιση των υποδομών της ζώνης. Δυστυχώς η ΝΑΥΣΟΛΠ, μη διαθέτουσα κεφάλαια, προσωπικό και δομές, δεν μπορεί να προωθήσει τους παραπάνω στόχους», σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Μηχανουργών Βιοτεχνών Πειραιά, Θόδωρος Πιτσιρικός.

Σημειώνεται επίσης ότι η διαρκής επιτροπή για τη διερεύνηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που συστήθηκε το 2010, επί της ουσίας έχει μείνει μόνο σε επίπεδο συνεδριάσεων. Εξαίρεση αποτελεί το πρόγραμμα κατάρτισης ύψους 8 εκατ. ευρώ που προωθήθηκε μέσω κονδυλίων της Ε.Ε.

marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com