Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Τελος η HELLENIC SEAWAYS απο τον Αργοσαρωνικο!!

hellenic_seaways

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πλήρως το ρεπορτάζ (που από κοινού συνυπέγραψαν για το  SaronicMagazine και το Portnet οι Γιάννης Προβής και Νότης Ανανιάδης), ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της HSW, Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης, αποκάλυψε ότι η εταιρεία αποσύρεται τελείως από τις γραμμές του Σαρωνικού!

Όπως χαρακτηριστικά είπε κατά την διάρκεια της γεν. συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας ο κ. Βαρδινογιάννης,οι γραμμές του Σαρωνικού ήταν ζημιογόνες για την HSW, ενώ τα πλοία εμφάιζαν πολλές ζημιές, κάτι που δυσφημούσε την εταιρεία! Αποκάλυψε μάλιστα ότι η εταιρεία δίνει πλέον έμφαση στις  Κυκλάδες, στις Σποράδες όπου δεν δραστηριοποιείται ανταγωνιστική εταιρεία και  στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.
Κατά την θυελλώδη συνεδρίαση -λόγω της σκληρής κόντρας των Ιταλών του Ομίλου Grimaldi, που μέσω Μινωικών ελέγχουν το 33% της Hellenic και αμφισβητούν τις κινήσεις Βαρδινογιάνη- αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία πούλησε 11 πλοία που δραστηριοποιούνταν στο Σαρωνικό έναντι συνολικού τιμήματος 1,3 εκ ευρώ. Ποσό που η πλευρά Βαρδινογιάννη θεώρησε ικανοποιητικό. Επιβεβαιώθηκε μάλιστα ότι είναι ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος ο αγοραστής των πλοίων και μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι οι μέτοχοι του δ.σ. της εταιρείας γνώριζαν τις εξελίξεις ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο!!!
Ανεξαρτήτως από την εξέλιξη που θα έχει το ελληνοιταλικό «σκάκι»  (ειπώθηκε ότι οι Ιταλοί πίεζαν να πουληθούν πλοία στη γραμμή της Αδριατικής για να επωφεληθούν αυτοί μέσω  των Μινωικών που ελέγχουν απολύτως), παραμένει ερώτημα αν και κατά πόσο θα λειτουργήσει στις γραμμές του Σαρωνικού ως ισχυρός «παίκτης» που να εμπνέει εμπιστοσύνη ο νέος ιδιοκτήτης των πλοίων της HSW. Αν θα μπορέσει να προσωρήσει σε επενδύσεις και δρομολόγηση και νέων πλοίων που τόσο έχουν ανάγκη οι γραμμές. Και αν τελικά τα νησιά και τα Μέθανα και φυσικά οι κάτοικοι τους θα μπορούν να  ελπίζουν σε ένα καλύτερο ακτοπλοικό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com