Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

"Είπα, ξείπα" από το δήμαρχο για το skatepark

Νέα «στροφή» από τον δήμαρχο Πειραιά για το θέμα της κατασκευής πίστας skateboard στους κήπους της Τερψιθέας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στο «Κανάλι 1» και στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο» ανακοίνωσε- τώρα- ότι στην Τερψιθέα θα γίνει το skateboard.
Ακόμα, ο δήμαρχος Πειραιά αναγνώρισε ότι μέσω της υπόθεσης της χρηματοδότησης μιας ανύπαρκτης ΜΚΟ ήθελε να καλύψουν μερικά έξοδά τους κάποιοι εθελοντές (!) και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το κόστος των περίφημων «ιπτάμενων ζαρντινιέρων».

«Ξεσηκώθηκαν για να μη γίνει το skateboard  στην Τερψιθέα. Θα γίνει. Και πήγαν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία του Γιώργου Σιγάλα, για να μη προκαλέσει σε εμένα πολιτικό κόστος, καμιά τριανταριά άτομα που μαζεύτηκαν από διάφορες περιοχές, που απαιτούσαν να μη γίνει. Τι θέλουν οι πλατείες να είναι στη διάθεση των παραβατικών και όχι των παιδιών του Πειραιά; Που θα πάνε τα παιδιά του Πειραιά; Που θα τα στείλουμε; Εκεί θα γίνει το «skateboard», ανακοίνωσε ο κ.Μιχαλολιάκος, ο οποίος την ημέρα της κινητοποίησης είχε πει ότι δεν θα γίνει εκεί η πίστα skateboard, για την οποία είχαν εκφραστεί αντιδράσεις όταν συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (για να δείτε σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ).

Όμως, ο δήμαρχος Πειραιά μιλώντας στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και στο άλλο θέμα, για το οποίο τις τελευταίες ημέρες έκανε «στροφή» και αφορούσε την χρηματοδότηση μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης- φάντασμα, την οποία επίσης αναγκάστηκε να ανακαλέσει.
Το εκπληκτικό είναι ότι ο κ. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να πείσει ότι όλα ήταν «καλώς καμωμένα». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι στην πραγματικότητα ήθελε κάποιοι «ακούραστοι εθελοντές» να… καλύψουν κάποια έξοδά τους!!.
«Ήταν ένας τρόπος να καλύψουν μερικά από τα έξοδα τους, αυτοί οι ακούραστοι εθελοντές. Αυτό είναι νόμιμο, είναι ηθικό», είπε ο δήμαρχος Πειραιά αλλά δεν προχώρησε διότι- όπως είπε- δεν θα είχε χρήματα για να διαθέσει για άλλες επιχορηγήσεις….
Αναλυτικά, ο δήμαρχος είπε για το θέμα:
«Βρέθηκαν να πουν κάποιοι για μια πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιχορηγήσουμε μία Μ.Κ.Ο., που ήταν στην κατεύθυνση μας για το εθελοντικό κίνημα, και την αποτελούσαν τα παιδιά τα οποία είχαν μηχανοργανώσει τον εθελοντισμό το 2004, τα οποία δουλεύουν για τον εθελοντισμό του Πειραιά – νύχτα και μέρα. Ήταν ένας τρόπος να καλύψουν μερικά από τα έξοδα τους, αυτοί οι ακούραστοι εθελοντές. Αυτό είναι νόμιμο, είναι ηθικό. Κάνουν έξοδα για να έχω εγώ εθελοντικό κίνημα οργανωμένο σε μια βάση σαν κι αυτή που είχαν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004. Δεν είναι όμως δίκαιο είπα. Γιατί υπάρχουν κι άλλες Μ.Κ.Ο. και προπαντός άλλα σωματεία του  Πειραιά που χρειάζονται επιχορήγηση και εγώ δεν έχω να δώσω. Και ανακάλυψαν «το μείζον θέμα»! Αντί να επιβραβεύσουν ένα Δήμαρχο που παίρνει ο ίδιος πίσω, κάτι το οποίο ήταν νόμιμο και ηθικό, μέσα από όλες τις διαδικασίες,  αλλά ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν ήταν δίκαιο. Νομίζουν ότι οι κραυγές των ανυπάρκτων θα τρομάξουν το Δήμαρχο. Εμένα με τρομάζει μόνο ο Θεός και τα λάθη μου, που παρ΄ όλα αυτά διορθώνονται. Εγώ μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά στα μάτια. Ένας πολιτικός που μπορεί να κοιτάζει τα παιδιά στα μάτια, μπορεί να είναι πολιτικός.»

Και οι "ιπτάμενες ζαρτινιέρες"

Τέλος, για ένα ακόμα θέμα, που ο δήμαρχος έχει δεχτεί την κριτική και αφορά την δαπάνη για την τοποθέτηση των «ιπτάμενων» ζαρντινιέρων, απέφυγε να αναφέρει στοιχεία για το κόστος ισχυριζόμενος μόνο ότι «ήταν πολύ ακριβή τιμή γιατί ήταν εισαγόμενη. Και επιστρατεύσαμε την ευρηματικότητα και ρίξαμε το κόστος στο 12% (όχι κατά 12%)».
Πάντως, όπως έχουν αποκαλύψει δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο διαγωνισμός είχε προϋπολογισμό 70.000 ευρώ. Είναι άγνωστο ποια «ευρηματικότητα» μπορεί να έριξε τόσο πολύ το κόστος…
Αναλυτικά, για το θέμα ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Για να βάλω αυτές τις ζαρντινιέρες στις κολώνες κουράστηκα πολύ. Έκανα ανοιχτό διαγωνισμό. Η  τιμή ήταν στα ύψη. Δεν μπορούσα με αυτά τα λεφτά. Ο Πειραιάς είναι ένας Δήμος με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Ήταν πολύ ακριβή τιμή γιατί ήταν εισαγόμενη. Και επιστρατεύσαμε την ευρηματικότητα και ρίξαμε το κόστος στο 12% (όχι κατά 12%). Κάποιοι θα έπρεπε να έχουν το θάρρος να πουν: «συγγνώμη κάναμε λάθος». Εμείς διδάσκουμε με πάθος τι θα πει σεβασμός στο δημοτικό χρήμα, να δώσουμε στη δημοκρατία το ήθος που δικαιούται να έχει. Αδικείται η δημοκρατία να έχει Τσοχατζόπουλους.  Η δημοκρατία πρέπει να εκπέμπει ήθος.»

πηγη pireas2day.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!
    ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ. ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ SKATEPARK ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΤΑ SKATEPAKS. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝΔΡΑ? ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ SKATE BMX INLINE ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ? ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ? ΜΟΝΟ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΟΝΟ ΜΠΑΛΑ ΠΙΑ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ K.T.L ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ? ΣΤΙΣ ΑΦΩΤΙΣΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤOYΣ ΧΩΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ? Η ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΙ SECURITY ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΡΟΥΝ? E? ΜΗΠΩΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ SKATEPARK ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΓΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com