Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Καθαρισμός Κονωνείων ΤειχώνΔράση για τον καθαρισμό και την προστασία του Κονώνειου Τείχους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από το Δήμο Πειραιά, σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, την ΚΣΤ Εφορία Αρχαιοτήτων Πειραιά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Πειραϊκής «Ο ΚΟΝΩΝ».

Από νωρίς το πρωί, οι εργάτες της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, εθελοντές και μαθητές σχολείων της πόλης, καθάρισαν το χώρο στο παραλιακό γήπεδο του μπάσκετ Πορφύρας, από ξερόχορτα, μπουκάλια, κουτάκια, πλαστικά αντικείμενα και αποτσίγαρα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε: 
«Θέλω να ευχαριστήσω το ΣΚΑΙ για το διαρκέστερο ενδιαφέρον. Δεν είναι συγκυριακό, δεν είναι μια φορά το χρόνο. Είναι κάθε χρόνο και κάθε ημέρα. Επίσης, να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά, που είναι πολύ λιγότεροι από όσους χρειαζόμαστε και που δουλεύουν δύο και τρεις βάρδιες και πληρώνονται τη μία και αυτή μισή. Αυτοί είναι σήμερα εδώ και καθαρίζουν. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Κάνω λοιπόν έκκληση, το εθελοντικό κίνημα να μην είναι μόνο θεωρητικό και να μην είναι μόνο δια των προέδρων, αλλά να είναι και δια των μελών και να έρχονται και να συμβάλλουν στην καθαριότητα.
Δεσμεύομαι ως Δήμαρχος, με το εποχικό προσωπικό που θα προσλάβουμε τώρα - αφού «μαρτυρήσαμε» δύο χρόνια διεκδικώντας το - ότι θα έχουμε απολύτως καθαρή και την περιοχή που είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και όχι του Δήμου. Έχω άριστη συνεργασία με την Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιά, την κυρία Χρυσουλάκη, η οποία θα δώσει έναν Πειραιά πολύ καλύτερο από ότι τον έχουμε συνηθίσει. Π.χ. η Πειραϊκή γίνεται μονόδρομος, ωριμάζει η μελέτη για την αποκάλυψη των Κονωνείων Τειχών, το φωτισμό τους και τη δημιουργία ξύλινου πεζόδρομου.
Ο Πειραιάς αλλάζει και σε αυτό έχουν συμβάλλει οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπερβάλλουν τον εαυτό τους και το πάθος των δημοτών. Με αυτήν την ευκαιρία, καλώ τους δημότες να γίνουν εθελοντές»

portnet.gr

1 σχόλιο:

  1. Γιατί ο Δήμαρχος δεν ευχαρίστησε και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Πειραϊκής «Ο ΚΟΝΩΝ»;
    Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com